dinsdag 26 juni 2012

Update Jardin de Grandmère

Even een update, zondag tijdens de 2 autoritten heb ik er lekker aan kunnen werken, verder gaat het niet zo snel met mijn projecten, moet ook weer administreren, en er moet een Gîte klaar vandaag, morgen komen er weer gasten. Er komt wel een schoonmaakhulp, maar vanwege de eeuwige "Franse Slag" moet ik wel alles een beetje in de gaten houden!
Moet nog weer op stofjesjacht in de dozen of in de kast, ik gebruik restjes van wat ik ooit gemaakt heb. Gewoon lekker ouderwets scrappen! Eigenlijk vind ik het heel leuk om te doen, maar het is een werkje voor tussendoor.
Gisteren nog een rondje gewandeld:
Voor de melkstal hebben DS en DH de bakken eindelijk schoongemaakt, het koolzaad stond een meter hoog, de trekkers worden hier ook altijd afgspoten en daarom is het haast niet netjes te houden,  ik vind wel dat de bloemetjes er wat treurig bij staan, zal wel van het weer komen.
Bij onze achterburen (2km) veel pintades (parelhoenders) en ook te veel konijnen in een hok, dit is voor de slacht hè, het is echt frans. Ik kan me niet herinneren bij ons in NL, ook bij onze boerenburen niet, dat er zo veel kleinvee gehouden werd om op te eten. Ze praten hier ook altijd over eten, dat is toch niet ons ding.
Het laatste stukje is weer ons eigen pad, het was nu echt een tunneltje.

4 opmerkingen:

 1. Wel je krijgt het toch wel af al is het met horten en stoten en wat heb jij een heerlijke ruimte! Maar die arme beestjes niet dus, hier zie je nog maar zelden dat mensen dieren houden om zelf op te eten, moet er niet aan denken onze konijntjes op te eten, trouwens helemaal geen konijn! Maar er zullen wel kippen worden geslacht, dat deed mijn vader vroeger ook, al bleken dat dus een keer allemaal hanen te zijn die de hele buurt wakker hielden, dus die kregen maar weinig vlieguren! Maar zou best een kippenhok willen hebben voor lekker verse eitjes!
  Geniet van de Franse zon, vandaag hier zowaar ook!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om zo te lezen over de dieren. (Misschien niet leuk voor de dieren, maar ze hebben wel een goed leven gehad) In Nederland stoppen we liever onze "kop" in het zand. We willen het wel eten, maar liever niet weten waar het vandaan komt.
  Hier lopen ook de elanden rond die in de herfst gejaagd worden,ook de koeien die hier rond lopen belanden op mijn bord.
  Je hebt het maar druk met je landgoed.
  Groetjes
  Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie hexjes,.. ben helemaal verslaafd,..

  BeantwoordenVerwijderen