vrijdag 30 september 2011

donderdag 29 september 2011

Dear Jane



24 maart 2007
Heb via een workshop bij http://www.logcabin-patchwork.com/ kennis gemaakt met het fenomeen "Dear Jane", vervolgens heb ik het opgezocht op het internet:http://www.dearjane.com/ , en heb ik het boek voor mezelf besteld, met de templates. Ik kreeg keurig het boek thuisgestuurd, gesigneerd door de schrijfster Brenda Papadakis, en de broche van de Dear Jane foundation.
De docente had als voorbeeld alle templates van de 2de rij, B, en zodoende heb ik die eerst gemaakt. Maar toen ik mij er meer in verdiepte zag ik toch dat je iets kon doen om er een kleurpatroon in te brengen, die van een afstand goed zichtbaar is. Zodoende heb ik daarna besloten om vanuit het midden te gaan werken, om op die manier een betere kijk op de kleuren van het geheel te krijgen. Middels dit hoofdstuk zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen, want je zult begrijpen, dit is een meerjaren-project. Ook ben ik erg "machine" zoals ze hier zeggen, ik heb blokje B2 eerst netjes geprobeerd met de hand te appliceren, maar dat vond ik zo lelijk dat ik het heb uitgehaald en nu alles, met behulp van vliesofix, op de machine probeer te doen. Er zijn soms van die blokjes die je gedeeltelijk met de hand moet doen, dat doe ik dan ook, maar dus grotendeels op de machine.

Had nog wat doosjes bewaard van verstuurde kerstkaarten, laat het nou net de maat zijn, om mijn "Dear Jane" blokjes in te bewaren, dus de originele "Dear Jane" geprint op Cottonjet, dit in een lapje genaaid, en het doosje bekleed, ik krijg er nooit genoeg van!
Ik ga alle blokjes nog eens in een schema zetten. Dit is het voor vandaag, vanmiddag op reis naar NL!! Ik zie er naar uit om na 3 maanden de kleinkinderen weer te zien!!

dinsdag 27 september 2011

Mijn eerste workshop: Op-Art

Heb vele workshops gevolgd in deze quiltwinkel, ongeveer een uur rijden bij ons vandaan. 

Mijn eerste workshop was op 25 november 2005 en heette: "Op-Art"
Op-art is een stroming in de moderne en hedendaagse kunst. Het is een afkorting van Optical Art. Veel mensen, ook de minder ervaren kunstliefhebbers, vonden op-art leuk. Het is een makkelijk toegankelijke kunstvorm. De kunstenaars maakten onder andere schilderijen met contrasterende, vibrerende kleuren en vormen die lijken te bewegen.



Genaaid en gequilt met de machine.

En hier hangt ie dan op onze expositie in 2010.

maandag 26 september 2011

Wandeling op zondag

We hebben gisteren even een "rondje bos" gedaan, 


DH moest eerst even keuvelen met de buurman, een echte franse gewoonte, de tamme kastanjes die dit jaar toch klein zijn gebleven en een dassenhol, deze dieren eten 's nachts bij de kuilbult.

  En verder . . . . . .paddestoelen. . . . . .

 

                 

Doorkijkje. . . . . . ons landgoed. . . . . . . . .
Landgoed Orbigny in zijn omgeving. . . . . . . . la Suisse Normande. . . . . . . . .

zondag 25 september 2011

Het Begin

.
Het is 2004. In de donkere dagen voor kerstmis had ik zin om even heel wat anders te doen. Ik had in het verleden veel kerstkaarten gemaakt, dus had ik een behoorlijke hoeveelheid kerststofjes.
Ik kwam op het idee om deze te gebruiken om een plaid te maken. En ziedaar mijn eerste quilt, voor het doorpitten heb ik een vriendin, die al jaren quilt, gevraagd om raad, zij raadde me aan de boeken te kopen van Karin Pieterse. Als het weer december wordt haal ik hem tevoorschijn en ligt ie op de bank, voor het echte kerstgevoel! En natuurlijk bevat ie al m'n beginnersfouten.










           
Mijn eerste sampler gemaakt in 2005, allemaal sterren uit het boek van Karin Pieterse."Etoiles du monde"




zaterdag 24 september 2011

Journée d' Amitié Club Pique et Patch

Uitnodiging voor onze regiodag op 18 mei jl. Wij vroegen een bijdrage van 5€ pp  voor de bijkomende kosten en voor de lunch een schotel voor 4à6 personen, als je naam begint met de letter A tot L een zoete schotel (dessert, taart), de overige letters een gezouten schotel (quiche of salade). En dit is dan een deel van het resultaat:


Wat gingen we doen? Er wordt aan de deelnemers een lijstje doorgegeven van mee te nemen benodigdheden, hoeveelheid stof, bedrukt of effen, fournituren. Verder  is het dan een verrassing! Een greep uit de foto's









We hebben dus een eco-boodschappentasje gemaakt, de 3-hoeken die de punt vormen wordt het kleine zakje waar het tasje in past, je kunt dit dan versieren met een applicatie of borduursel.








 Dit is dus mijn tasje geworden






 Hieronder een greep uit de gemaakte tasjes
Op deze manier hoop ik met jullie te delen hoe het leven hier functioneert.

Club "Pique et Patch"

Op vrijdag is het "patchclubdag", ik ben voor het eerst na de zomervakantie weer geweest. Vorige week zaten ze in St Marie aux Mines. Heb dat dus gemist, jammer! Het is weer een waar feestje geweest, met een volle bus en ook nog enkele echtgenoten mee, een hele week op pad.
Onze club heeft ong. 55 leden en we komen samen in een "Salle de Fête" in Falaise
(vergelijkbaar met een wijkgebouw) Ik moet er even bij vermelden dat wij voor de ruimte niets hoeven te betalen, in Frankrijk wordt onderdak voor alle clubs en verenigingen door de gemeente bekostigd. Dit is onze vaste stek en wij hebben daar dus kasten staan met onze bibliotheek, naaimachines, maar ook serviesgoed etc. Een kleine groep van ongeveer 18 personen arriveren 's morgens al rond en uur of tien, sommigen hebben er dan al een uur reistijd op zitten.

vrijdag 23 september 2011

Weekmarkt Condé-sur-Noireau




Hier doen wij onze boodschappen en gingen de kinderen naar het Collège en het Lycée.




Voor velen van jullie het vakantiegevoel, voor ons het dagelijks leven.




 De eendjes te koop op de markt, het échte Franse gevoel!!

Een UFO: Quilters Blessing

Zoals velen van jullie heb ik ook de"Quilters Blessing" geborduurd. Mijn stofje was Normandisch linnen, geproduceerd in Normandië en verwerkt in België, wil nu toch blokjes gaan toevoegen en heb de andere lapjes gekocht op de Salon in Parijs in februari jl.
http://www.aiguille-en-fete.com/.




Vandaag ga ik toch enkele uren naar mijn patchclub, en werk verder aan mijn blokjes.







donderdag 22 september 2011

ABC marquoir

Volgens mij was het in 2008 dat ik voor het eerst deze letterlap voorbij zag komen, hij is nog steeds te vinden op http://users.skynet.be/bk236098/CARINNE/G-MarquoirABC.htm Toen heb ik hem ook gedownload, maar mij ingehouden omdat ik met veel dingen bezig was, tot januari 2011, het was op een zaterdagmiddag, donker buiten, het echte januariweer, ik had nog kaaslinnen liggen, ben naar het dorp gereden om de goede kleuren borduurgaren te kopen, en ben begonnen. Om er enkele weken later achter te komen dat ik niet de goede maat van het kaaslinnen had genomen, niet geaarzeld dus ben in februari opnieuw begonnen. Annelies heeft hem af! En ik schiet al aardig op, logisch want ik heb er de afgelopen tijd nogal veel aan gewerkt omdat ik door ziekte niets anders kon doen. Even in het kort: ik heb vorige week 2 stents in de kransslagaders gekregen, kon dus al maanden niet veel doen. Het gaat weer prima, moet beetje bij beetje m'n krachten weer terugkrijgen. Een leuke dag gewenst, tot morgen.

woensdag 21 september 2011

Ook een BLOG




Ik ga het ook proberen. Weet niet of ik handig genoeg ben, maar ik zie zoveel blogs voorbijkomen dat ik denk dat het moet lukken. Ik kreeg van Ellen een leuk kadootje toegestuurd. Een borduurpakketje: en dit heb ik ermee gedaan! Het was een leuke impuls om na een periode van ziek-zijn lekker bezig te zijn. Het is dus een hoes geworden voor mijn quiltmap.