donderdag 29 september 2011

Dear Jane24 maart 2007
Heb via een workshop bij http://www.logcabin-patchwork.com/ kennis gemaakt met het fenomeen "Dear Jane", vervolgens heb ik het opgezocht op het internet:http://www.dearjane.com/ , en heb ik het boek voor mezelf besteld, met de templates. Ik kreeg keurig het boek thuisgestuurd, gesigneerd door de schrijfster Brenda Papadakis, en de broche van de Dear Jane foundation.
De docente had als voorbeeld alle templates van de 2de rij, B, en zodoende heb ik die eerst gemaakt. Maar toen ik mij er meer in verdiepte zag ik toch dat je iets kon doen om er een kleurpatroon in te brengen, die van een afstand goed zichtbaar is. Zodoende heb ik daarna besloten om vanuit het midden te gaan werken, om op die manier een betere kijk op de kleuren van het geheel te krijgen. Middels dit hoofdstuk zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen, want je zult begrijpen, dit is een meerjaren-project. Ook ben ik erg "machine" zoals ze hier zeggen, ik heb blokje B2 eerst netjes geprobeerd met de hand te appliceren, maar dat vond ik zo lelijk dat ik het heb uitgehaald en nu alles, met behulp van vliesofix, op de machine probeer te doen. Er zijn soms van die blokjes die je gedeeltelijk met de hand moet doen, dat doe ik dan ook, maar dus grotendeels op de machine.

Had nog wat doosjes bewaard van verstuurde kerstkaarten, laat het nou net de maat zijn, om mijn "Dear Jane" blokjes in te bewaren, dus de originele "Dear Jane" geprint op Cottonjet, dit in een lapje genaaid, en het doosje bekleed, ik krijg er nooit genoeg van!
Ik ga alle blokjes nog eens in een schema zetten. Dit is het voor vandaag, vanmiddag op reis naar NL!! Ik zie er naar uit om na 3 maanden de kleinkinderen weer te zien!!

4 opmerkingen:

 1. Lekker verder gaan met je Dear jane hoor. Het is zo'n leuke quilt om te maken.
  Veel plezier in Nederland. Het is hier heerlijk nazomerweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je aan Dear Jane gaat beginnen. Ik moet nog drie randen en heb haar vrijwel helemaal op de machine gemaakt. Je kunt veel blokjes als paperpiece patroon maken. Veel handige tips vind je op het blog dat "That Quilt" heet (even googelen) Verder is er een groep bloggers die elke 5e van de maand een DJ update op het blog zet. Lijkt je dat wat dan kun je je zo aansluiten. Zonder verplichtingen natuurlijk, maar gewoon om elkaar te stimuleren. Op mijn blog staat een lijst van mensen die daar aan mee doen. Veel plezier met deze zo fraaie dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier Petronella en wat fijn dat je weer kan reizen, nu geniet er maar van
  Mooi je blokjes van Dear Jane.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bah, ik ben net te laat om je een goeie reis te wensen. Heel veel plezier. Heerlijk om je kinderen weer te zien.
  En wat leuk dat jij ook de DJ maakt. Wat een goed idee om dat vanuit het midden te doen. Groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen