zaterdag 10 december 2011

De Quiltclub

Ik waan me in één van de boeken van Jennifer Chiaverini. . . . . .
Initialen van oud linnengoed, diverse geborduurde harten in verschillende technieken en kant. . . .liefst oud kant, hier in Frankrijk heb je vele steden die bekent zijn geworden door het "kant", "les dentelles", Alençon, Calais, Valenciennes, Lunéville en vele andere. Dit kantwerk werd eerst thuis handmatig vervaardigd, aan deze huisvlijt kwam een einde door de industriële revolutie,toen kwamen de fabrieken. Iedere stad is herkenbaar aan zijn eigen technieken en stijlen, vaak wordt het ook nu nog wel als handwerk beoefend.

Verder hebben we een aantal "kerstboomrokken" samengesteld, een aantal van onze leden heeft dit voorbereid en vorige week hebben wij pakketjes met blokken uitgedeeld om thuis te maken en gisteren 
hebben wij de diverse blokken aan elkaar gezet:  deze worden volgende week verloot, dan "vieren" wij het einde van het jaar met een hapje en een drankje (ook weer een taart bakken en een flesje cider mee). De winnaars mogen ze zelf dubbelen en quilten.En . . . . .natuurlijk een hoop lol, Christine "trok" een rokje aan, ze leek wel een Dansmarieke, op de achtergrond zie je de serieuzen onder ons aan het werk!

Nog even snel een foto van mijn "gewone" Hollandse custardpudding met bessensap, voordat ie aangesneden wordt. Ze zijn er gek op en het is weer wat anders dan de hier bekende "flan" die erop lijkt, maar heel anders smaakt. Maar ja wat wil je, bereid van echte "volle" boerenmelk.

Hiernaast nog een leuke kerstster in onderdelen gequilt en daarna aan elkaar gezet,

Detail. . . . . .

Het is weer een heel verhaal geworden, ik wens jullie een gezellig weekend!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb dat boek 'De Quiltclub' net gister in handen gehad! Enig die boeken. Maar wat jij laat zien is ook enig! Wat ontzettend leuk om zo met elkaar die 'rokjes' te maken. Past Christine goed hoor, haha. Die ster is ook zo leuk en je pudding ziet er uit om direct in te happen. Heerlijk logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jij ook een heel mooi weekend.
  Leuk hoor die kerstbomen rokjes.
  En is er nog iets van de pudding over of waren er genoeg smulpapen.
  De hartjes zijn ook schattig.
  Groeten
  Marga/quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid als ik dit lees !!

  BeantwoordenVerwijderen