zaterdag 12 november 2011

Bij ons op het platteland (2)

Donderdagavond heb ik onze jongste zoon weer opgehaald uit het internaat, gisteren was bij ons een vrije dag: 11 november, de "armistice", het einde van de Eerste Wereldoorlog.
Dit is dus een oud weeshuis, waar leerlingen van 11-20 jaar verblijven. Het is "in the middle of nowhere", de jongelui kunnen geen kant uit! Er is wel een grote muziekkamer (waar onze zoon veel te vinden is) waar de priester nog de scepter zwaait.
Ze kunen ook op Wifi, in speciale ruimtes. Om 10 uur moet het licht uit! Gistermorgen is hij vervolgens op de tractor gestapt om de laatste hectares  tarwe te zaaien, het was een prachtig gezicht, het pas geploegde land.


Daar zag ik hem, je ziet het is nogal heuvelachtig en soms kun je de tractor dus niet zien als hij achter de heuvel rijdt.

Ik vervolgde mijn wandeling (rondje bos), maar jammergenoeg zijn de kleuren niet helemaal goed te zien.


Dit lijkt dus net een tunnel.


Al ons vee loopt nog buiten, het was 14°.                                                                                                                                                                                

Zijn ze niet prachtig, de paddestoelen, ze zijn wel 12 cm in doorsnede.

Dan loop ik door de buurtschap naast ons, waar deze kippen lopen, DH zegt dat het ras dus kale nekken heeft.

Ik weet niet of het goed te zien is, maar dan daal ik dus weer af, om vervolgens weer iets te stijgen als ik richting huis loop.

........en hier ga ik vandaag mee aan de slag, ik hoop dat ik veel kan doen, maar eerst nog de boodschappen..........ik wens jullie een fijne zaterdag........

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk voor je zoon, zo'n dagje (of weekend?) vrij. En dan heerlijk buiten aan de gang. Het is schitterend bij jullie.
    Jij ook een fijne zaterdag. Ik ga nu de boodschappen doen, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat woon je toch schitterend daar Petronella, moet toch eens kijken of ik met Ellen jou kant eens op kan komen een paar dagen.
    Schrijf gauw knuf Joke

    BeantwoordenVerwijderen